Energimassage

Hur går det till?
Energimassage är klassad som friskvård.Bygger på österländska tankar om energiflöden och akupressurpunkter.
Massagen tar ca 20-30 minuter och ges direkt genom kläderna. När du får Energimassage sitter du i en speciell stol i en avslappnad ställning. 

Energimassage är mycket lämplig som förebyggande behandling och fungerar även i rehabiliterande syfte för personer med värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud.
Som energimassör arbetar jag med en del "klassiska" massagegrepp och töjningar, men också genom att ganska snabbt trycka på olika akupunkturpunkter. Massagen löser upp spänninga,  aktiverar kroppens egna processer med ökad blodcirkulation och aktiverat lymfsystemet.

Energimassage -

  • Stärker immunförsvaret
  • bistår dig till att tänka klarare
  • ger bättre koncentration och ökad prestationsförmåga
  • leder till välmående, psykiskt och fysiskt
  • ger mer energi
mm..


Varifrån kommer energimassage?
År 1986 introducerades Energimassagen i Sverige av Jasmin Ewanoski på Axelsons Gymnastiska Institut. Jasmin studerade åren 1982-85 i San Francisco. 
Apple Computer i San Francisco var det första företaget i USA som introducerade energimassagen för sin anställda som ett led i ett friskvårdsprogram. 

Energimassage, eller Traditionell Japansk massage som den också kallas, bygger på terorier om energiflöden (meridianer). Dessa energier stimuleras genom tryck på vissa punkter - akupunkturpunkter. Tekniken att använda tryck med tummen i stället för nålar för att balansera energiflödet utvecklades omkring år 1050 i Japan.